Beliggende ut mot Atlanterhavet, er naturligvis historien til A Coruña knyttet til sjøen. Et par kilometer fra gamlebyen, finner du Hercules-tårnet, det gamle fyret som ble bygget på 200-tallet og fremdeles er i bruk. Det er en fin spasertur ut hit. A Coruña er en sjarmerende by som tidligere har vunnet pris for beste Tall Ships arrangement.

 

Mer kjente Santiago de Compostela ligger bare en snau time unna med tog. Her ligger apostelen Jacob begravet og tusenvis av pilgrimer besøker byen hvert år. Den er absolutt vel verd et besøk.

Tall Ship Festival in A Coruña

Når skipene ankommer havnene blir de ofte møtt av båter som vinker og følger skutene til kai. Havnene legger opp til skikkelig folkefest og A Coruña har tidligere fått pris for beste arrangement.  Det arrangeres gratis konserter og underholdning, mannskapsparade som alle medseilere kan delta på og premieutdeling. Etter tre dagers feiring avsluttes det hele gjerne med et storslagent fyrverkeri og skutene gjør seg klare for nye tokt. Vi anbefaler at du får med deg noe av festlighetene og du kan bo en natt om bord på skuta etter ankomst i Tall Ships Race-havnene.

Bestill våre turer her.

Les mer om A Coruña her. 

Les mer om våre opplevelser her. 

Den lokale maten bærer naturligvis preg av at A Coruña er en havneby, Byen er kjent for god sjømat, men også for godt kjøtt fra områdene innover i landet, preparert på nors-spansk vis.

Man kommer seg raskest til og fra La Coruña med fly via Madrid. Herfra går det hyppige fly til de fleste destinasjoner. Det går buss fra sentrum til flyplassen i La Coruña, man kan også ta taxi. Kjøreturen tar ikke mer enn et kvarters tid. Skutene ligger ved havnen som er i sentrum av byen og rett ved Gamlebyen.

 

Man kan også ta toget til Santiago De Compostela. Toget tar i underkant av en time. Ryanair, blant annet flyr fra Santiago. Man må beregne en mellomlanding.

 

La Coruña Airport: http://www.aena.es/csee/Satellite/Aeropuerto-A-Coruna/es

Santiago Airport: http://www.aena.es/csee/Satellite/Aeropuerto-Santiago/en/Santiago.html

Tog: www.renfe.com

Skipets lokasjon i La Coruña