Lisboa, Portugals hovedstad er omgitt av høyder og ligger ut mot elven Tagus (Tejo). Byen har sydlandsk sjarm, billig mat, og det er mye å oppleve. De gule trikkene tar deg rundt i byen, til store åpne plasser foran store palass til mer sjarmerende små gater i gamlebyen. Byen er jevnlig arrangør av Tall Ships Races og å komme hit med Christian Radich er en utrolig opplevelse.

 

Tall Ship Races i Lisboa

Når skipene ankommer havnene blir de ofte møtt av båter som vinker og følger skutene til kai. I Lisboa er vi blitt møtt med gjenkjennende rop: Baccalao! Skutene ligger ved kai sentralt i Lisboa. Det arrangeres gratis konserter og underholdning, mannskapsparade som alle medseilere kan delta på og premieutdeling. Etter tre dagers feiring avsluttes det hele gjerne med et storslagent fyrverkeri og skutene gjør seg klare for den avsluttende regattaen til Cadiz. Vi anbefaler at du får med deg noe av festlighetene og du kan bo en natt om bord på skuta etter ankomst i Tall Ships Race-havnene.

Les mer om Lisboa her. 

Les mer om våre turer her. 

Les mer om våre opplevelser her. 

Lokal mat

Sist vi deltok i Tall Ships Races i Lisboa, ble vi som alltid fulgt av småbåter. Folk vinket og ropte «Baccalo» når de så det norske flagget. I Lisboa er Bacalhau det samme som saltet torsk, gjerne fra Norge. Grillete sardiner er anne spesialitet. Måltidet avsluttes med «pastel de nata» – vaniljesaus drysset med kanel.

 

Det er flere flyselskap som tilbyr direktefly fra Norge til Lisboa. Når man har kommet hit, er det ca 15 minutter med buss eller taxi til sentrum og havnen.

 

www.lisbon-airport.com

Skipets lokasjon